Nascholing woensdag 8 april afgelast

12 februari 2020
Nieuws

Update: 

Vanwege het Coronavirus is besloten om de nascholing van 8 april niet door te laten gaan. We zullen op een later moment kijken wanneer deze nascholing het best kan worden ingehaald. 

 

Op woensdagmiddag 8 april zal de Geo Future School (GFS) nascholing plaatsvinden op het Gymnasium Apeldoorn in Apeldoorn (Kastanjelaan 10. 7316 BN Apeldoorn.) Hieronder vindt u de nodige informatie over het programma. 

13.00 uur inloop

13.30 uur: start plenair deel

  • Opening door Nick Wenneker
  • Tom Kuijpers (ESRI-Nederland) 

14.00 uur: start workshop 1: Docenten en leerlingen Gymnasium Apeldoorn 

Gymnasium Apeldoorn is één van de vier volwaardige Geo Future Scholen in Nederland. Tijdens deze workshop geven docenten en leerlingen een kijkje achter de schermen hoe GFS is geïmplementeerd op het Gymnasium Apeldoorn. Deze workshop geeft inspiratie en inzicht in hoe GFS aangeboden kan worden. 

15.00 uur: pauze 

15.15 uur: start workshop 2: Tim Favier

De tweede workshop zal worden gegeven door Tim Favier. Tim is werkzaam op de Universiteit van Utrecht en zal deze middag de workshop met het thema buurtje bouwen verzorgen. Middels een app spelen jullie het rollenspel buurtje bouwen. Dit spel kan ook een onderdeel zijn voor een mogelijk nieuwe Geo Future School module bij jullie op school. Tim zal na afloop van het spel een terugkoppeling geven. 

Hieronder meer informatie over de aanleiding en het principe van buurtje bouwen: 

De invoering van de nieuwe Omgevingswet heeft grote implicaties voor de ruimtelijke ordening en de manier waarop wij met onze leefomgeving omgaan. De wet vervangt tientallen bestaande wetten voor onder meer bouwen, milieu, water en natuur, en zorgt voor een integrale benadering met meer ruimte voor particuliere initiatieven. Met de serious game “buurtje bouwen” kunnen leerlingen bekend raken met de algemene regels in het nieuwe ruimtelijke ordeningsbeleid.

De game is een combinatie van een inrichtingsgame zoals Sim City en een discussiespel, en richt zich op ruimtelijke vraagstukken in de stedelijke omgeving. Leerlingen spelen de game op hun eigen smartphone. Maar om een hoge score te kunnen behalen moeten ze met elkaar in discussie gaan, maatregelen tegen elkaar afwegen en aandacht besteden aan zowel individuele belangen als algemene leefbaarheidsdoelen. 

16.15: borrel 

Het aanmeldformulier zal op vrijdag 6 maart worden verstuurd. 

Voor meer informatie stuur gerust een mail naar n [dot] wenneker [at] knag [dot] nl (n[dot]wenneker[at]knag[dot]nl)