Geografie.nl

Nieuws

Nascholing geslaagd!

Nieuws

Geo Future School nascholing 14 juni 2024

Op vrijdagmiddag 14 juni 2024 zal de landelijke Geo Future School nascholing gaan plaatsvinden op het Gymnasium Apeldoorn in Apeldoorn. 

Jullie zijn er toch ook bij? 

Nieuws

Het Liemers College sluit aan als nieuwe Geo Future School

Locatie Heerenmäten van het Liemers College in Zevenaar is sinds dit schooljaar GeoFuture School in oprichting. We zijn gestart met een projectweek voor leerjaar 1 en 4. De leerlingen van leerjaar 1 verdiepten zich in de regio De Liemers. Wat maakt hun eigen omgeving een fijne plek om te wonen, voor nu en voor later? De leerlingen van leerjaar 4 gingen aan de slag met ‘Food for thought’ en dachten na over de boerderij van de toekomst. 

Nieuws

Handleiding toekomstdenken

Waar en hoe wonen, werken en recreëren we in de toekomst? Hoe wekken we energie op, hoe verplaatsen we ons? Maar ook welk voedsel verbouwen we en waar krijgt natuur ruimte? En hoe verdienen we ons geld? En dat in een land dat uit zijn voegen barst. We zullen anders met onze ruimte om moeten gaan.

Nieuws

Materialen nascholing

Op vrijdagmiddag 30 juni was de landelijke Geo Future School nascholing. De materialen van de sprekers zijn hier te vinden. 

Nieuws

Groevenbeek vijfde volwaardige Geo Future School

Op 19 december 2023 kregen de docenten van het Groevenbeek in Ermelo het GFS-bordje overhandigd door Eelko Postma van het KNAG. Vanaf heden zijn zij de vijfde volwaardige Geo Future School. 

Nieuws

Gratis module wijk van de toekomst

Geo Future School gaat over de grote vragen van de toekomst. Het laat jongeren nadenken over deze vraagstukken in de vorm van oplossingen. Hoewel het grote vragen betreft op het gebied van bijvoorbeeld voedsel, klimaat, gezondheid en energie, worden de oplossingsrichtingen vaak gezocht in de eigen omgeving.